Választás 2018

Már 147 egyéni választókerületi jelöltet jelentettek be

Már 147 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, és 39-et már nyilvántartásba is vettek a választási bizottságok.

2018.02.22 10:26MTI

A Nemzeti Választási Iroda csütörtök reggeli adatai szerint 147 jelölt közül 104 a Fidesz-KDNP színeiben indul. A nyilvántartás szerint a főváros 10. egyéni választókerületében - ennek a III. kerület a központja - és Fejér megye 5. számú választókerületében - ennek Sárbogárd a központja - nincs még bejelentett jelöltje a Fidesz-KDNP-nek.

További 28 jelöltet az MSZP-Párbeszéd színeiben jelentettek be, hét a Jobbik jelöltje, négy független, és egy-egy bejelentett jelöltje van már az Együtt - A Korszakváltók Pártjának, az A Mi Pártunk - IMÁ-nak, az Értünk Értetek - A Hiteles Pártnak és a Közös Nevező 2018-nak.

A választókerületi választási bizottságok 39 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek is: 33 a Fidesz-KDNP jelöltje, 3 az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, egy a Jobbiké, egy az Értünk Értetek jelöltje, egy pedig függetlenként indul.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki a március 5-ei határidőig összegyűjt 500 érvényes ajánlást, amelyek gyűjtésére hétfőtől nyílt lehetőség a jelölteknek és a jelölőszervezeteknek.

A leadott ajánlások ellenőrzésére három napja van az illetékes választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.