Poggyászkezelés

Ez lett a megoldás a csomaglopások ellen Ferihegyen

A Budapest Airport plakátokon hívja fel a figyelmet arra, hogy az utólag feladott kézipoggyászba senki se hagyjon okmányokat vagy értékeket.

2018.02.21 16:12ma.hu

Leginkább a véletlenen múlik, hogy melyik csomagot dézsmálják meg a reptéri tolvajok. Nem működik riadólánc, nem tudják leadni a "fülest", hogy az átvilágítás során hol találtak értékesnek tűnő holmit - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója a Napi.hu-nak.

Az egyetlen hely, ahol a csomagokat fel lehet vágni az a repülőgépek belseje, de van olyan nagy légitársaságot, ahol a csomagokat eleve konténerekben tolják be a raktérbe, így a lopás esélye minimális. A biztonságot azonban meg kell fizetni.

Hardy Mihály szerint nincs biztos megoldás a csomaglopások megelőzésére, de minden értéket a kézipoggyászban kell utaztatni. A szóvivő szerint az a gond, hogy sokszor megtelik a gép utastere csomagokkal, és az utasok mégsem vihetik fel a gépre azt, amit eredetileg terveztek.  Nem lehet azonban senkit arra kötelezni, hogy kiadjon a kezéből több százezer forintnyi értéket. Ilyenkor vagy meg kell kérni a személyzetet, hogy helyezze el a csomagot a saját rakodóterében, vagy a legrosszabb esetben kérni kell egy zacskót, és a legfontosabbakat abban felvinni a gépbe.

A Budapest Airport külön szórólapot is készített erre a helyzetre, amely arra figyelmeztet, hogy ha valakinek a poggyásza mégis a csomagtérbe kerül, akkor minden okmányt, pénz, ékszert, értéket, dohányterméket, gyufát, öngyújtót, hőtermelő tárgyat (elem, akkumulátor) és az utazás során szükséges gyógyszert ki kell venni belőle.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.