Ítélet

Többször fejen ütötte, majd megfojtotta édesapját

Hét év börtönre ítéltek apja megölése miatt egy törökszentmiklósi férfit.

2018.02.21 11:29MTI

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy törökszentmiklósi férfit, aki 2015-ben megölte idős édesapját.

A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek az 51 éves vádlottat, döntésével helybenhagyva az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét.

A férfi 78 éves édesapjával együtt lakott egy törökszentmiklósi házban. Korábban mindketten rendszeresen italoztak, de 2015-ben a sértett már nem fogyasztott alkoholt. Az apa próbálta lebeszélni fiát az italozásról, de a vádlott ezt kötekedésként fogta fel, emiatt gyakoriak voltak köztük a veszekedések.

A vádlott 2015. december 15-én délután ittasan ment haza, de még tovább akart inni, ezért ismét elment egy kocsmába, ahonnan este már részegen tért vissza. Az apja ezt szóvá tette, ezért veszekedni kezdtek. A fiú többször fejen ütötte az apját, aki ettől a kanapéra esett. A vádlott ezután két kézzel megragadta apja nyakát, és legalább öt percig szorította, amíg az idős férfi már nem mozdult.

Amikor a vádlott látta, hogy az apja nincs eszméleténél, egy vödör vizet öntött rá, de a férfi erre már nem reagált. A fiú ekkor a szomszédba ment segítségért, ahonnan mentőt hívtak, de már nem tudtak az apán segíteni.

A vádlott az eljárás során beismerő vallomást tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.