Egészségügy

Csúszós rámpán, hóeséseben hurcolják a rákos betegeket a kamionos CT-hez

Egy teherautóban működő mobil CT-vel tudják vizsgálni a betegeket a Bajcsy-Zsilinszky kórházban.

2018.02.21 10:55ma.hu

Egy csúszós rámpán, a hóesésben hurcolják fel a rákos betegeket a Bajcsy-Zsilinszky kórház udvarán álló CT-kamionba - írja a HVG.

A lap kórházi forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy a lélegeztetett betegeket nem tudják a saját betegágyukon felgurítani a rámpán, mert nem férnek el, a legsúlyosabb állapotú betegeket ezért át kell fektetni először egy betegszállító kocsira, azon kell feltolni a kamionra, majd arról átemelni a vizsgálóasztalra.

A latyakos időben egy idős asszonyt csak több betegápoló, nagy lendületet véve tudott felgurítani a mobil CT bejáratáig.

A mobil CT-re azért volt szükség, mert a kórháznak lejárt a szerződése a CT- és MR-vizsgálatokat végző céggel, az új szolgáltató pedig még nem kezdte el a munkát. A kórház felújítása miatt a járóbetegeket a XIII. kerületi CT-és MR-vizsgálóba irányították át, a kórház udvarán álló CT-kamionban a fekvőbetegeket vizsgálják.

Az új beszállító cég a Kraft HD Zrt. lett, amely 2016-ban még kft-ként pólókat, bakancsokat, taktikai kesztyűket, derékszíjakat szállított a TEK-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.