Budapest

Felfüggesztik a 3-as metró akadálymentesítéséért indított aláírásgyűjtést

Az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért indított népszavazási aláírásgyűjtést, mivel szerintük a főváros vállalta követelésük teljesítését.

2018.02.21 10:38MTI

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője köszönetet mondott annak a csaknem százezer fővárosinak, aki aláírásával támogatta kezdeményezésüket.

A szocialista politikus felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a tervezett népszavazás költségvetését csoportosítsa át az akadálymentesítésre, ebből az összegből ugyanis akár két állomáson is liftek építhetők.

Kiemelte, a főváros, a kormány és az érintettek képviselői a népszavazási kezdeményezésük bejelentése után érdemi tárgyalásokba kezdtek, és a főváros három nappal később 20 megállóból 18 esetében vállalta a teljes akadálymentesítést, egy héttel később pedig a maradék két állomás esetében is liftes megoldást ígért.

Budapest megmutatta az erejét, a népszavazási kezdeményezés elérte a célját - jelentette ki Horváth Csaba, aki szerint a budapestiek az április parlamenti választáson dönthetnek arról, hogy a jövőben ne indulhassanak "ilyen nemtelen viták".

Gy. Németh Erzsébet, a DK budapesti képviselője úgy fogalmazott, kezdeményezésük megmutatta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok összefogással sikeresek lehetnek. Hangsúlyozta, hogy mind a tizennyolc budapesti választási körzetben van egy esélyes demokratikus ellenzéki jelölt, a rájuk leadott szavazatokkal pedig a főváros megkaphatja a neki jogosan járó forrásokat.

V. Naszály Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja közölte, a népszavazási kezdeményezés célja olyan szemlélet kialakítása, amely szerint minden közlekedő mobilitása egyformán fontos.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányi elnöke szerint aláírásgyűjtésük igazolta, hogy a budapestiek pártpolitikai beállítottságuktól függetlenül egységesen támogatják a 3-as metró teljes akadálymentesítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.