Van választás?

Nyomoznak a kampánycélra ellopott családi fotó ügyében

Nyomozást rendelt el az ügyészség azt követően, hogy egy internetes oldal ismeretlen üzemeltetői lejárató kampány céljára ellopták egy székelyföldi magyar család interneten közzétett családi fotóját.

2018.02.20 15:56ma.hu

Az üggyel kapcsolatban érkezett feljelentés szerint ismeretlen személy a választási kapányhoz kapcsolódóan jogosulatlanul tette közzé egy erdélyi magyar család fotóját az egyik közösségi oldalon úgy, hogy a fotó mellé a családot hátrányosan érintő, valótlan tartalmú bejegyzéseket fűzött. Ez utóbbiak a lényegét tekintve arról szóltak, hogy egy Erdélyben élő család, akik soha, még rövid ideig sem éltek Magyarországon, elmennek szavazni a 2018-as választáson csak azért, hogy továbbra is kapjanak pénzt a magyar kormánytól. Az elkövető a bejegyzéshez felöltött egy fotót is egy családról azzal a szöveggel, hogy ez az a határon túli család, amelyről a bejegyzésben szó van, egyúttal arra buzdít, hogy minden olyan felhasználó ossza meg ezt a képet, akinek elege van a ,,szavazatvásárlásból". A feljelentés adatai szerint a bejegyzéshez feltöltött fotón egy Erdélyben élő panziótulajdonos és családja szerepel, a közzétett fénykép mellé fűzött bejegyzés pedig róluk valótlan tényeket állít. Az érintettek nem adták hozzájárulásukat a fotó közzétételéhez, arra a tudtukon kívül került sor. A fotót és az ahhoz kapcsolódó valótlan bejegyzést több ezren megosztották, illetve a közzététel után a család gyalázkodó üzeneteket kapott. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a feljelentésben foglalt adatokat értékelte, és megállapította, hogy a fénykép felhasználása, közzététele kapcsán a személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja megállapítható, ezért a nyomozást elrendelte. A nyomozás teljesítésével a kerületi ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.