Magyarország választ

Választás 2018 - Nyilvántartásba vették az első jelölteket

Nyilvántartásba vették az első jelölteket az áprilisi országgyűlési választásra.

2018.02.20 11:16MTI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján olvasható adatok szerint országos szinten kedd délelőtt 11 óráig hat jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok.

Budapesten az 1. számú országgyűlési egyéni választókerületben (V. kerület) vették nyilvántartásba jelöltként Hollik Istvánt (Fidesz-KDNP), a 6. számúban (VIII. kerület) Kocsis Mátét (Fidesz-KDNP), a 15. számúban (XVIII. kerület) Kucsák Lászlót (Fidesz-KDNP), Győr-Moson-Sopron megye 3. számú választókerületében (Csorna) Gyopáros Alpárt (Fidesz-KDNP), valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. számú választókerületében (Vásárosnamény) Tilki Attilát (Fidesz-KDNP) és az 5. számú választókerületben (Mátészalka) Kovács Sándort (Fidesz-KDNP).

A jelöltek nyilvántartásba vételéről hozott határozatok még nem jogerősek.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint országos szinten kedd délelőttig (a már nyilvántartásba vetteken kívül) 16 jelöltet jelentettek be, vagyis ennyien adták le ajánlásaikat, ám róluk a bizottságok még nem döntöttek.

Budapesten már leadta ajánlásait a 2-es választókerületben (XI. kerület) Simicskó István (Fidesz-KDNP), a 4-esben (II. kerület) Varga Mihály (Fidesz-KDNP), a 8-asban (XIV. kerület) Tóth Csaba (MSZP-Párbeszéd), a 9-esben (X. kerület) Kerezsi László (Munkáspárt).

A Baranya megyei 1-es választókerületben (Pécs) Csizi Péter (Fidesz-KDNP) adta már le ajánlásait a választási irodának. Békés megyében az 1-es választókerületben (Békéscsaba) Herczeg Tamás (Fidesz-KDNP), a 4-esben (Orosháza) Simonka György (Fidesz-KDNP), Csongrád megyében az 1-es választókerületben (Szeged) Bartók Csaba (Fidesz-KDNP), a 2-esben (Szeged) B. Nagy László (Fidesz-KDNP) adta már le ajánlásait.

Fejér megye 4-es választókerületében (Dunaújváros) Pintér Tamás (Jobbik), Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es választókerületében (Jászberény) Pócs János (Fidesz-KDNP), a 3-asban (Karcag) Kovács Sándor (Fidesz-KDNP), Pest megyében az 5. számú választókerületben (Dunakeszi) Tuzson Bence (Fidesz-KDNP), a 11-esben (Dabas) Kállai István (IMA), Vas megye 2-es választókerületében (Sárvár) pedig Ágh Péter (Fidesz-KDNP) adta le ajánlásait már a választási irodáknak.

Az országgyűlési választáson az indulhat jelöltként, aki a március 5-i határidőig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást. Ezek ellenőrzésére három napja van az illetékes választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezt követően döntenek a választási bizottságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.