Öt és fél évet kapott

Elítéltek a lépcsőházban ittasan lövöldöző rendőrt

Öt és fél évre ítéltek egy budapesti lépcsőházban ittasan lövöldöző, azóta már leszerelt rendőrt első fokon.

2018.02.06 14:18MTI

A Fővárosi Törvényszék közleményében azt írták, hogy tavaly novemberben a pihenésében megzavart vádlott egy fővárosi társasház pincéjében agresszív hangnemben, rendőri mivoltát hangoztatva megfenyegetett két munkást. Olyanokat mondott nekik, hogy ha nem fejezik be a fúrást, elvágja egyikük nyakát, felmegy egy bárdért meg a pisztolyáért, és lelövi őket.

Decemberben ittasan és gyógyszerektől bódult állapotban, szolgálatra alkalmatlanul a társasház tűzlépcsőházában egy társasházkezelő cég alkalmazottjára "Rendőrség, jöjjön ki!" felszólítással rákiabált, habár nem volt indokolt az intézkedés. Mivel a dolgozó nem törődött a vádlottal, a férfi négy lövést adott le a mennyezetbe, majd nem sokkal később az ajtó mögé húzódó sértettre is. Bár a vádlott nagy roncsoló hatású, úgynevezett expanzív lövedéket használt - amely áthatolt az ajtón és a szemközti falban állt meg -, nem találta el a sértettet. Az átlagostól eltérő lőszer tartására nem volt engedélye a rendőrnek - tették hozzá.

A vádlott elismerte ittasságát, gyógyszeres bódult állapotát, a munkások megfenyegetését, a lövéseket leadását, valamint azt is, hogy a lövedékek csak a véletlennek köszönhetően nem találták el a sértettet. Tagadta ugyanakkor, hogy látta vagy le akarta volna lőni őt. Védekezése szerint csak rágcsálókra lövöldözött, a lőszerről pedig nem tudta, hogy tiltott.

A Fővárosi Törvényszék a férfit emberölés kísérlete és lőszerrel visszaélés miatt öt és fél év börtönre ítélte és eltiltotta a lőfegyverek használatával kapcsolatos foglalkozásoktól. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság a tárgyaláson elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.