Belpol

Vagyonvizsgálatot kezdeményez önmaga ellen Gyurcsány

A DK elnökét korábban a Magyar Idők vádolta meg azzal, hogy nem vallott be 150 millió forintot, amelyet bécsi bankokban helyezett el.

2018.02.03 08:43ma.hu

"Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnök, határozottan válaszolva a vagyonbevallásával kapcsolatos hazug vádakra, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett ma reggel a fideszes többségű és vezetésű Mentelmi Bizottságnál" - áll a párt atv-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Gyurcsány Orbán Viktorral szemben bevallotta és nyilvánosságra hozta valamennyi családtagja vagyoni helyzetét.

"A Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett vizsgálat bebizonyítja, hogy a kormány és sajtója hazudik és az igazság az ő oldalán áll" - írják.

A Magyar Idők korábban arról számolt be, hogy a DK elnöke nem számolt be a vagyonnyilatkozatában 150 millió forintról, amelyet bécsi bankokban helyezett el. Gyurcsány elismerte, hogy osztrák bankban is van számlája, azt állította, hogy a vagyonnyilatkozatában feltüntetett, 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésének egy része van Ausztriában.

A Magyar Idők főszerkesztője szintén vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Gyurcsány ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.