Elismerés

Paudits Béla végre megkapta az élete végéig járó anyagi támogatást

A sors végre rámosolygott Paudits Bélára: megkapta az igazolást a Jászai Mari-díjáról, így márciustól már folyósítják neki a 121 ezer forintos művészjáradékot.

2018.02.01 17:03ma.hu

Az évtizedek óta nehéz anyagi körülmények között élő, sokat betegeskedő színész sokáig küzdött azért, hogy megkapja a Jászai Mari-díja után járó anyagi támogatást. A kitüntetést ugyanis 1993-ban elnyerte, de mivel nem vette át személyesen, ezért nem folyosítják neki a pénzt.

A Best információ szerint végre megnyugodhat a 68 éves Paudits Béla, hiszen megkapta a díjáról szóló igazolást, így márciustól 121 ezer forinttal egészítik ki 70 ezer forintos nyugdíját.

"Ha sikerülne elnyerni ezt a támogatást, akkor 120 ezer forintot kapnék pluszba halálomig. Nagyon nem mindegy, hogy 70 ezerből vagy majd 200 ezerből tudok-e megélni" – nyilatkozta korábban Paudits.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.