Belpol

Háromnegyed óra elég volt - félbeszakadt a parlament rendkívüli ülése

Háromnegyed óra alatt véget ért a parlament rendkívüli ülése, miután a Fidesz-KDNP képviselői nem mentek el az ülésre.

2018.01.30 16:05ma.hu

45 perc után félbeszakadt kedd délután a parlament rendkívüli ülése - írja az Index. A Fidesz és a KDNP képviselői bojkottálták az ellenzék által kezdeményezett ülést. Mivel nem jelentek meg, így határozatképtelenség miatt félbe kellett szakítani az ülést, csak a napirend előtti beszédek hangozhattak el. A Fidesz frakciójából csak Gulyás Gergely jelent meg az ülésen.

Az atv.hu már hétfő délután megírta, hogy nem lesz ott Orbán Viktor a rendkívüli parlamenti ülésen, melyet az ellenzék kezdeményezett, hogy az 1300 "titokban" befogadott menekült apropóján leleplezzék a kormány migráció- és Soros ellenes kampányát, és hogy határozzanak vizsgálóbizottság felállításáról az ügyben. Kövér László házelnök 1 órára hívta össze a T. Házat, a miniszterelnök a migrációs, bevándorlás témában viszont Bécsben, Sebastian Kurz kancellárral tárgyal.

Az ATV főmunkatársa úgy tudja, a múlt heti házbizottsági ülésen Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője úgy fogalmazott: "bizonytalan" a fideszes képviselők megjelenése, azaz a rendkívüli parlamenti ülés határozatképességének a biztosítása. Azaz, a fideszes és kereszténydemokrata képviselők nem mennek el az parlamenti ülésre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.