Demonstráció

Iskolai békéért és szabadságért tüntetnek a Kossuth téren

Újraindult a tiltakozáshullám az oktatás miatt: a diáktüntetés után vasárnap ismét a Tanítanék Mozgalom hívta híveit a Kossuth térre.

2018.01.28 16:07ma.hu

A mozgalom egyik képviselője, Törley Katalin a hvg.hu-nak azt mondta, nem mehetnek el szó nélkül amellett, ami január első felében történt, ezért döntöttek a demonstráció mellett.

Mi ellen tiltakoznak most a pedagógusok?
- honvédelmi Intézkedési terv
- nyilatkozattilalom
- Balog egy személyben dönthet iskolaalapításról, és szeretnék iskolák államosítása - támogatják a bírósági döntést is, amely szerint ez alaptörvénybe ütközik

Kik a szervezők?
Az esemény Facebook-oldala szerint a Tanítanék mozgalomhoz csatlakozott a Diákszolidaritás Akció, a Független Diákparlament, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, és a Szülői Hang.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, a Tanítanék mozgalom képviselője beszél, mögötte középen Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, az Országgyűlés alelnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő (b-j) a Tanítanék Mozgalom Békét és szabadságot az iskolákban! címmel meghirdetett demonstrációján a Kossuth téren 2018. január 28-án.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Résztvevők a Tanítanék Mozgalom Békét és szabadságot az iskolákban! címmel meghirdetett demonstrációján a Kossuth téren 2018. január 28-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.