Előzetesben

Elgázolt egy nőt, majd rátámadt a rendőrökre

Előzetes letartóztatásba helyezte a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 66 éves kecskeméti férfit, aki miután a járdán elgázolt egy nőt, rátámadt az őt előállító rendőrökre.

2018.01.24 11:15MTI

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi január 21-én délelőtt ütötte el a háza előtt havat lapátoló asszonyt, majd megállás és segítségnyújtás nélkül távozott.

Később a férfi a házához kiérkező járőrökre támadt: először belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy a rendőrök ne juthassanak be, majd miután ez nem sikerült, egyiküket ököllel arcon ütötte. A járőrök a férfit ittasságának kivizsgálására a megyei kórházba szállították, de útközben azzal fenyegetőzött, hogy gépkarabéllyal vadássza majd le a két rendőrt, később a kórházban pedig megpróbálta megrúgni őket.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés elkövetésével gyanúsítja. Az ügyészség szerint a férfi előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne.

A férfi előzetes letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.