Időközi választás

Három jelölt indulhat a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni.

2018.01.23 23:30MTI

Három jelölt indulhat a február 25-ei időközi polgármester-választáson Hódmezővásárhelyen: Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester a Fidesz-KDNP képviseletében, Hernádi Gyula és Márki-Zay Péter pedig függetlenként - derül ki a helyi választási bizottság határozataiból.

A helyi választási bizottság egy induló, Fehérné Horváth Katalin (Hajrá Magyarország! Párt) nyilvántartásba vételét visszautasította. A határozat szerint a kőszegi székhelyű szervezet képviselője az induláshoz szükséges háromszáz helyett csupán 178 érvényes ajánlást gyűjtött össze a hétfői határidőig.

Hegedűs Zoltán mérnök, tanár 2006 óta önkormányzati képviselő, 2014 októbere óta alpolgármester Hódmezővásárhelyen, tavaly november 21-étől polgármesteri jogkörben irányítja a várost. 2006 és 2014 között az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke volt. 2014 óta a helyi Fidesz szervezet alelnöke.

Hernádi Gyula orvos 2002-től 2010-ig képviselőként dolgozott a hódmezővásárhelyi közgyűlésben. A 2002-es önkormányzati választásokon az MSZP, az SZDSZ, a Centrum, a Munkáspárt és egy civil szervezet, 2006-ban az MSZP és egy civil szervezet jelöltjeként indult a polgármesteri posztért. Most függetlenként indul.

Márki-Zay Péter közgazdász szintén független jelölt, de az ellenzéki pártok azt kérték szimpatizánsaiktól, hogy őt támogassák a választáson. Márki-Zay Péter a bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta, indulásának szigorú feltétele volt, hogy más jelöltet ne indítsanak ellene az ellenzéki pártok.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.