Vizsgálja a BKV

Nem volt hajlandó segíteni a buszsofőr, tönkrement a kerekesszék

Nem akart segíteni egy kerekesszékes férfinak a fel- és leszállásban egy budapesti buszsofőr, pedig ez kötelessége lett volna.

2018.01.23 11:44ma.hu

A mozgáskorlátozott férfi így kénytelen volt egyedül megoldani a helyzetet, ám leszállás közben eltört a 700 ezer forintos kerekesszékének a merevítőrúdja. A férfi azóta kölcsön székkel jár, kártérítést követel. A BKV vizsgálja az esetet.

A férfi, aki a Suhanj! Alapítvány kerekesszékes futója, a felszállást még meg tudja egyedül is oldani, a leszállást azonban nem. A buszsofőrök szinte mindig készségesen segítenek neki, de szombat reggel nem így történt.

Akkor a sofőr közölte vele, segítsen neki leszállni a vele kísérőként utazó, vékony barátnője.

"Mondtam neki, hogyha nem segít a leszállásban, akkor sajnos nekem kell valahogy megoldanom. Leszálltam, (a sofőr – a szerk.) még ekkor is teljesen csodálkozott ezen az egész dolgon, hogy mi ez. Utána fogta, hátat fordított, és duzzogva-motyogva visszaszállt a buszra” -mesélte a férfi az ATV Hiradójának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.