Migráció

Titokban befogadott menekültek: összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot

Jövő csütörtökön ülnek össze.

2018.01.18 08:42ma.hu

Összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot - tudta meg az atv.hu Molnár Zsolttól, a bizottság szocialista elnökétől. A jövő csütörtöki ülés témája a titokban befogadott 1300 menekült és a Soros-terv. Mint ismert, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára a Times of Malta-nak elismerte, hogy a magyar kormány tavaly titokban fogadott be menekülteket.

"1294 menekültet kellett befogadnunk az országba, de nem álltunk ki a nyilvánosság elé, hogy ezek a menekültek" - jelentette ki az interjúban Altusz. Majd arról beszélt az interjúban, hogy ezek az emberek azért menekülnek, mert politikai nézeteik miatt bántalmazták őket, vallási okok miatt menekültek, vagy azért, mert szexuálisan bántalmazták őket.

Az MSZP azonban további információkra kíváncsi a befogadott menekültekkel kapcsolatban, ezért kezdeményezte az ülés összehívását, amin Orbán Viktort is meghallgatnák. Molnár Zsolt azt is hangsúlyozta az atv.hu-nak, hogy a titkosszolgálati vezetők eddigi beszámolói szerint nincs Soros-terv.

A Fidesz már jó előre jelezte, hogy képviselői kivonulnak a Nemzetbiztonsági Bizottság üléséről, ha azon Szél Bernadett is részt vesz. Az LMP miniszterelnök - jelöltje viszont azt mondta: természetesen elmegy az ülésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.