Vádemelés

Álrendőrök raboltak ki időseket Budapesten

Időseket kirabló álrendőrök ellen emelt vádat az ügyészség Budapesten.

2018.01.17 11:36MTI

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a két férfi magát rendőrnek kiadva jelent meg 2016. november 14-én reggel egy XIII. kerületi lakásnál, ahová házkutatást színlelve jutottak be. Bent egy fegyvernek látszó tárggyal rátámadtak az ott tartózkodó 77 éves és 84 éves férfira, és megkötözték őket.

A vádlottak átkutatták a lakást: a talált készpénzt, mobiltelefont, laptopot magukhoz vették és távoztak a helyszínről. A rablással a vád szerint mintegy 230 ezer forint kárt okoztak.

Az ügyben a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség két rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.