Áder kihirdette

Választás 2018 - Az NVI felkészült

Áder János köztársasági elnök csütörtökön tűzte ki a parlamenti választás időpontját április 8-ára.

2018.01.11 13:55MTI
MTI/Szigetváry Zsolt

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) felkészült az április 8-ai országgyűlési választás lebonyolítására - közölte Pálffy Ilona, az NVI elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Áder János köztársasági elnök csütörtökön tűzte ki a parlamenti választás időpontját április 8-ára.

Pálffy Ilona arról beszélt, az NVI felkészülten várja a választást, már többször tartottak informatikai próbát, és fokozzák a biztonsági intézkedéseket, például csak e-személyi igazolvánnyal férhetnek hozzá a választási irodák munkatársai a választási rendszerhez.

Hangsúlyozta: az informatikai rendszer mindössze támogatja a választás eredményének megállapítását, azt továbbra is papíralapon állapítják meg a választási bizottságok.

MTI/Szigetváry Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.