Egészségügy

Szent Margit Kórház: nincs rühes beteg az ápolási osztályon

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Szent Margit Kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó - közölte az intézmény.

2018.01.09 13:25MTI

Közleményükben azt írják, az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést.

Azt írták, a decemberi ismételt bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben.

A kórház közölte, hogy a fertőzés továbbterjedésének megakadályozására a textíliákat, ágyneműket és ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, bútorok és berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak.

Jelenleg nincs rühes ember az osztályon - hangsúlyozták.

Az osztály, illetve az intézmény a szakmai szabályok szerint járt el mind a behurcolt fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában, mind az érintett betegek adekvát kezelésében - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.