Egészségügy

Döbbenet: 2022-re kapott műtéti időpontot súlyos betegségére az énekesnő

Krámli Kingára komplikált és kockázatos beavatkozás vár.

2018.01.08 08:55ma.hu

Krámli Kinga hosszú Facebook posztban írt arról, hogy négy év múlva kapott időpontot az életét megkeserítő, súlyos betegségére.

Egy rejtélyes betegséggel, az endometriózissal küzd, melyet kilenc éve diagnosztizáltak nála, s melyről leírja: "a méhet körülvevő méhnyálkahártya jelenléte a méhen kívül. Hasonlóan a jóindulatú daganatokhoz, szövethatárokat nem tisztelve tör be más szervekbe, roncsolva azokat."

Egy műtéttel már javítottak állapotán, ám az orvosok tudták, a helyzet rosszabbodni fog. "Rengeteg fájdalomcsillapítót szedek. A tüneteim egész hónapban jelen vannak szinte, csak pár nap enyhülésem van. Fájdalmaim mostanra leggyakrabban éjjel vagy hajnalban jelentkeznek, és a gyógyszerek hatására sem szűnnek meg, legalább két órán belül sem" - írja az énekesnő.

Krámli Kingára egy nagy, komplikált és kockázatos műtét vár, amelyből viszont hetente csak egyet támogat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, ezért nagyon hosszú a várólista. Ő például 2022. január 19-re kapott időpontot.

"Négy év múlva. Pedig addig nem bírom"- írja.

Ha betegsége miatt sürgősségi műtétre lenne szüksége azt elvégeznék, vagy az ugyanabban a kórházban működő magánklinikán akár a jövő hónapban megműttethetné magát - kétmillió forintért.

"Még ha valamilyen csoda folytán elő is teremteném a pénzt, akkor sem szűnne meg ez a probléma globálisan" - írja.

"Nagyon szeretném, ha lecsökkenne a várólista, ha nagyobb támogatást nyújtanának a műtétekhez, enyhülést adva a betegeknek. És nagyon szeretném, ha meghallanák a hangomat, mert én ezt én már tényleg nem bírom" - ezért szólalt most fel. Kinga posztját eddig több mint háromezren osztották meg.

Krámli Kinga a Napra, MINGU, Fondor, Armenia Jazz Quintet és más formációk énekese, emellett pedig tanárként dolgozik.

Betegsége sajnos nem túl ritka, közel 200 ezer magyar nő szenved ettől, a műtétre pedig nagyon sokat kell várni, ha nem veszik korán észre a betegséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.