Állati

Le kellett zárni az emberszabásúak házát az Állatkertben, mert az emberek nem tudtak viselkedni

Hiába szóltak, hogy a bébigorilla miatt ne hangoskodjanak, zajongjanak, kopogjanak be az anyának, ne villantsanak vakut az állatok szemébe, egyszerűen nem érdekelte a látogatókat...

2018.01.07 15:54ma.hu

Még december 23-án született egy gorillabébi a Fővárosi Állatkertben. A gondozók lehetővé tették, hogy már karácsony első napja óta látogatható legyen a nagyközönség számára, azonban az állatok nyugalma érdekében arra kértek mindenkit, hogy a házban csendben tartózkodjon, és a fényképezőgépek vakuját ne használják. Sajnos, hiába szóltak rendszeresen, az emberek egyszerűen nem törődtek ezzel, így kénytelenek voltak lépéseket tenni.

"A gorilla család nyugalma érdekében az Emberszabású házat le kellett zárnunk. Sajnos az állatokra vigyázó munkatársaink ismételt kérései ellenére tisztelt látogatóink egy része hangoskodással, kopogással, vakuzással idegesítette az állatokat, így erre a döntésre kényszerültünk. Kérjük szíves megértéseteket, amint ismét látogatható lesz a ház, jelezni fogjuk" - írták a Facebookon.

A17 éves N'yaounda névre hallgató gorilla (már második) kölykéről még nem tudni, hogy nőstény-e vagy hím, mert nagyon szoros kapcsolat van az anya és a kicsi között, nem adja ki a kezéből, arra pedig nincs ok, hogy erőszakkal elvegyék tőle. A gorillabébi apja Golo, a csapat vezérhíme.

A Fővárosi Állatkertben az első gorillakölyök 1992-ben, a legutóbbi 2010-ben született, a mostani az ötödik. Közülük hárman felnőttek és elkerültek másik állatkertbe. A budapesti állatkertben hat gorilla él, közülük kettő kölyök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.