Állati

Gigantikus tojást tojik egy taszári tyúk

Duplán is meglepődött a taszári asszony, először azon, hogy mekkora tojást tojt a tyúkja, másodszor azon, amit a tojás feltörése után annak belsejében talált.

2018.01.07 14:04ma.hu
hirdetés

"Megettem már a kenyerem javát, de én ekkora tojásokat még nem láttam. Ráadásul nem is egy volt, hanem sorba jöttek az óriás tojások az elmúlt napokban, már vagy ötnél tartunk - mondta a Kapos.hu-nak Cserepes Boldizsárné.

Amikor feltörték a tojást, még nagyobb volt a meglepetés, a belsejében ugyanis egy másik tojás rejtőzött:

Kiderült, hogy az óriási tojásokat ugyanaz a tyúk tojja, félnapokat is kínlódik vele. Molnár Marcell, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kaposvári elnöke szerint a nagy méretű tojás nem annyira meglepő, az azonban ritka, hogy egy tojáson belül még egy van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.