Felszámolás

Ha tisztességesen élsz, senki nem fizeti ki a közmű tartozásodat. De...

2,1 milliárdot ad a kormány Kőbányának, hogy rendet tegyenek a Hős utcában és felszámolják a nyomortelepet.

2017.12.28 10:43ma.hu

A szerdai Magyar Közlöny olvasható az a határozat, amely elrendeli a belügyminiszter számára, hogy "a Hős utca 15/A-B szám alatti ingatlan helyzetének rendezése cím javára (...) külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, előfinanszírozás keretében, egy összegben (...) 2.100.000.000 forint támogatást nyújtson Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat részére".

Reméljük, az adópénzekből nyújtott támogatás elég lesz, és nem csak elsősegélyként szolgál, ugyanis Kovács Róbert kőbányai polgármester a kirendelt összegnél picit nagyobbat emlegetett, szerinte legalább 2,2 milliárd kellene ahhoz, hogy megvásárolják az ingatlanokat, lebontsák a házakat, és rendezzék a közműtartozásokat. Az egyéb kiadásokkal együtt számításaik szerint a költségek meghaladnák a 2,2 milliárd forintot.

Pár hónapja irányul fokozott figyelem az 1-es villamos vonalára és a két kőbányai háztömbre, pedig az ott kialakult helyzet már évek óta elképesztő. Októberben a kőbányai önkormányzat csaknem kétmillió forintból kerítést emelt az ingatlan köré, a hivatalos tájékoztatás szerint ezzel megakadályozzák, hogy teherautóval illegálisan hordják oda a szemetet. A házak így is borzalmas állapotban vannak, csak kevésbé látszódtak.

A környéken évek óta nyílt titoknak számít, hogy szinte azonnal kábítószerhez lehet ott jutni - annak ellenére, hogy a drogtanyává lett két háztömb szomszédságában található a rendőrségi laktanya, illetve az NKE katonai épületei. Nyáron tizennyolc embert vittek kórházba onnan feltehetőleg dizájnerdrog miatt. Hiába erősítették meg végül a rendőri jelenlétet a környéken, semmi sem változott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.