Ünnep

A Nyírségből érkezett idén a parlamenti bejgli

A nehéz sorsú gyerekek között sokan vannak, akiknek ez a bejgli jelenti majd a teljes ünnepi süteményadagját.

2017.12.18 12:00ma.hu

Idén a Nyírségben, közvetlenül az ünnep előtt sütötték azokat a hagyományos magyar bejgliket, amelyeket az Országházi Gyermekkarácsony alkalmával - más támogatók ajándékai mellett - a hátizsákjukban kaptak a meghívottak. A mintegy 1000 rúd - 500 diós, a másik fele mákos - a legjobb helyre került, hiszen a résztvevő, többségükben nehéz sorsú gyerekek között sokan vannak, akiknek ez a két rúd bejgli jelenti majd a teljes ünnepi süteményadagját.

MTI Fotó

"A Magyar Pékszövetség nagy örömmel tesz eleget évről-évre a felkérésnek, hogy a Parlamentben rendezett ünnepélyen lássa el bejglivel a vendégeket" - mondta el az esemény kapcsán Septe József, a szervezet elnöke. "A pékek munkájuk során nem egyszer találkoznak olyan helyzetekkel és emberekkel, akiknek egy bejgli, de néha egy kenyér is nagy örömet szerez. Átérezzük ezeket a sorsokat és lehetőségeinkhez mérten nemcsak az ünnepeken, de a hétköznapokban is próbálunk segíteni" - tette hozzá a vezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.