Oktatás

Megérkeztek az új digitális eszközök a közép-magyarországi régió iskoláiba

Eddig nem látott mértékű informatikai fejlesztés zárult, 6,2 milliárd forintból 41 ezer eszközt szállítottak ki az oktatási intézményekbe.

2017.12.15 15:41MTI

Péntekig a közép-magyarországi régió valamennyi érintett iskolájába megérkeztek a korszerű digitális eszközök - mondta Rétvári Bence pénteken Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kifejtette: eddig nem látott mértékű informatikai fejlesztés zárult, 6,2 milliárd forintból 41 ezer eszközt szállítottak ki az oktatási intézményekbe.

A közép-magyarországi régióban 14 ezer asztali számítógép, 14 ezer monitor, 6 ezer laptop, és 7 ezer projektor gazdagítja 650 köznevelési intézmény informatikai eszköztárát.

Az eszközbeszerzés a központi régióban lévő intézmények gépparkjának jelentős megújítását jelenti, biztosítja a pedagógiai munkához szükséges korszerű eszközöket, és segíti az iskolákat az adminisztrációs feladatok ellátásában is - mutatott rá Rétvári Bence, aki hangsúlyozta: a kormány számára stratégiai fontosságú kérdés a köznevelési rendszer fejlesztése, ezért is fordít jelentős forrásokat az infrastrukturális feltételek biztosítására.

Hosszú távú cél, hogy versenyképes tudást nyújtó, ugyanakkor a diákok személyiségét figyelembe vevő, az egyéni életutakat támogató iskolarendszer működjön Magyarországon, amely minden tanuló számára megteremti az esélyt a boldogulásra - hangsúlyozta az államtitkár, aki reményét fejezte ki, hogy az informatikai eszközök egyaránt szolgálják majd a tanárok felkészülését és a tananyag élményszerűbb szemléltetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.