Hiba

Üzemzavar a paksi atomerőműben

Meghibásodott az egyik turbina, emiatt "védelmi működés történt".

2017.12.15 13:44ma.hu

Meghibásodott a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 8. generátora péntekre virradóra. Az erőmű tájékoztatása szerint a berendezés 01:33 órakor hibajelzést adott, emiatt védelmi működés történt. Ennek következtében a 8. turbina kiesett.

A szakemberek a hibafeltárása miatt 03:18 és 05:12 óra között feszmentesítést hajtottak végre, ezért erre az időszakra a 7. turbinát is leállították.

A hiba elhárítása folyamatban van. A 4. blokk jelenleg 250 MW-os teljesítményen üzemel. Az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs – olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.