Jótékonyság

Megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! akciója

Megkezdődött csütörtökön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű jótékonysági akciója, amelyben december 19-ig tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak a kijelölt Spar üzletekben és az Interspar áruházakban országszerte.

2017.12.15 00:30MTI
hirdetés

A Spar áruházlánc a Magyar Máltai Szeretetszolgálat legrégebbi és legsokoldalúbb támogatója, idén 21. alkalommal szervezik meg közösen az Adni Öröm! elnevezésű jótékonysági kezdeményezést - mondta Kozma Imre, a szeretetszolgálat alapító elnöke az akció elindítása alkalmából rendezett budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön. Kiemelte: ez az akció is hozzájárul ahhoz, hogy esélyt adjon a rászorulók méltó mindennapjaihoz, valamint az összetartozás érzését erősítse a jóért tenni akaró emberek és azok között, akik várják a segítséget.

Egy társadalom akkor ép és egészséges, ha egyre többen tudják megélni az összetartozás érzését - mutatott rá, hozzátéve: a társadalom gyógyul, ha ilyen akcióknak vagyunk részesei, mert akik segíteni tudnak, közelebb lépnek, a támogatásra rászorulók pedig erősödnek. A kezdeményezés üzenete Kozma Imre szerint, hogy gyógyulnak az emberi kapcsolataink, ez pedig az élet alapja, a jövőnk feltétele.

Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője elmondta: az elmúlt két évtizedben több ezer tonna tartósélelmiszert gyűjtöttek az akcióban, az adomány tavaly elérte a 288 tonnát. Idén 161 Spar és Interspar szólítja meg a boltokba betérőket, hogy vásároljanak tartósélelmiszert a rászoruló családoknak is. Az érdeklődők a www.adniorom.hu oldalon találhatják meg az akcióban résztvevő üzleteket.

Az "ami önnek élelmiszer, az másnak ajándék" szlogenű karácsonyi akcióban többek között zászlókkal, plakátokkal és szóróanyagokkal hívják fel a figyelmet az adományozás fontosságára - fűzte hozzá. Emlékeztetett, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal való együttműködésük nem csak karácsonyra korlátozódik, egész évben rendeznek kampányokat. A sajtóeseményen jelképesen átadta az egyik online adománygyűjtő kampányuk eredményeként összegyűlt egymillió forintot.

A közmédia vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.