Lepapírozta

Börtönbe kerül a jegyző, aki magyar állampolgárságot szerzett ukránoknak

Három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a jegyzőt, aki ukránoknak szerzett magyar állampolgárságot. Társa feladta magukat, ezért ő enyhébb ítéletet kapott.

2017.12.13 19:01ma.hu

"Elítélték egy szabolcsi település jegyzőjét és társát, mert ukránokat segítettek magyar állampolgársághoz" - nyilatkozta a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője, Toma Attila.

A másodrendű vádlottat, a jegyző társát ukrán ismerősei arra kérték, hogy segítsen nekik megszerezni a magyar állampolgárságot. Erre azért volt szükség, mert az ukránok nem feleltek meg a törvényi feltételeknek.

Ezután keresték fel a szabolcsi jegyzőt, aki fejenként 500 euróért vállalta a feladatot.

A jegyző tizenegyszer vett át társától honosítási kérelmet, és az azért elkért pénzt. A pénzről tíz esetben állított ki átvételi elismervényt, olyan bélyegzővel ellátva, amely a polgármesteri hivatal nyilvántartásában nem szerepelt.

Végül a jegyző társa jelentette a rendőrségen a korrupciót, ezért a bíróság enyhébb büntetésre ítélte őt: hivatali vesztegetés miatt 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A jegyzőt pedig befolyással üzérkedés miatt 3 év börtönre ítélte a törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.