Töltött káposzta is volt

44 ezer forintot gyűjtöttek a Parlamentben

Az Országgyűlés idei utolsó ülésén szokatlan jelenetnek lehettek szemtanúi a parlamenti honatyák, amikor az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kiosztotta a beígért töltött káposztát a képviselőknek, köztük Orbán Viktornak, Semjén Zsolt és Rogán Antal. Ezzel pedig 44 ezer forintot gyűjtött össze.

2017.12.13 09:09ma.hu

Bangóné Borbély Ildikó még november végén jelentette be az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy a karácsony előtti utolsó parlamenti ülésnapon meghívja egy tál töltött káposztára a Fidesz-KDNP képviselőit, az ebből befolyó pénzt pedig Debrecenben fogja jótékony célokra fordítani. Erre azért került sor, mert kiderült: a debreceni önkormányzat megadóztatja a karitatív ételosztást, a lefoglalt közterületért pénzt számolnak fel.

A képviselő asszony be is tartotta az ígéretet, és a keddi ülésnapon "felszolgálta" a töltött káposztát, majd a Facebook-oldalán közölte: a politikusok összesen 44 ezer forintot adtak össze. Mint írja, a befolyt összeget a Jobbik frakció és az LMP adta össze, valamint az egyetlen fideszes képviselő, Kovács Sándort, aki személyesen Bangónénak adta oda adományát.

Természetesen a műanyag dobozokban kiosztott töltött káposztát azonnal kivitették az ülésteremből. A demonstráció azért nem maradt komment nélkül. Szintén Bangóné Facebook-oldalán lehet olvasni, hogy Balog Zoltán miniszter amiatt méltatlankodott, hogy megsértették az Országház méltóságát, a fideszes Dunai Mónika szerint mérget tettek az ételbe. A KDNP-s Soltész Miklós pedig azzal viccelődött, hogy konyhalányokat keresnek, illetve hogy azért viselt kesztyűt a képviselő asszonyt, mert annyira szörnyűt főztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.