Véradás

Véradásokat szerveznek az ünnepek előtt

A karácsonyi ünnepek előtt véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, országszerte közel négyszáz helyszínen lehet vért adni.

2017.12.12 22:30MTI

A két szervezet keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint december 12. és 23. között összesen 398 helyszínen lesz lehetőség segíteni, de az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is várják a véradókat.

Mint írták: december 24. és 26. között nem lesz lehetőség véradásra, vérre azonban az ünnepek alatt is szükség lehet az életmentő műtétekhez.

A két szervezet arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, hogy vegyen részt az országszerte szervezett véradóeseményeken és biztassa véradásra barátait, családtagjait is.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon és az ingyenesen letölthető Véradás-Vöröskereszt applikáción keresztül érhetőek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.