Ünnepek

Budapest Airport: a csillagszóró tiltott pirotechnikai eszköz a légiközlekedésben

Még feladott poggyászban is szigorúan tilos a szállításuk.

2017.12.11 21:30MTI

A csillagszórók és a tűzijátékok tiltott pirotechnikai eszköznek minősülnek a légiközlekedésben, ezért még feladott poggyászban is szigorúan tilos a szállításuk - figyelmeztet a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető Budapest Airport közleménye.

Kiemelték, hogy az év végi ünnepek közeledtével egyre népszerűbbek a csillagszórók és a tűzijátékok, sokan próbálnak ilyen ajándékokat magukkal vinni külföldre repülve. Kifejtették, a csillagszóró vas, magnézium, acél, alumínium vagy egyéb fajta fémport tartalmaz, így 1000-1600 Celsius fokon is éghet, emiatt szállítása a légiközlekedésben szigorúan tilos.

Így ha a biztonsági szolgálat az átvizsgáláskor valamelyik bőröndben vagy táskában veszélyes anyagot talál, köteles azt felnyitni, a veszélyes tárgyat pedig eltávolítani. Ez az eljárás egyik fél számára sem kellemes, ráadásul jelentős időveszteséget, rosszabb esetben késéseket okozhat - írták.

A tájékoztatás szerint csak az idén decemberben eddig mintegy kétládányi csillagszórót foglaltak le a biztonsági ellenőrzéseknél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.