Országgyűlés

Huszonnyolc javaslat elfogadásával zárhatja idei munkáját a parlament

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be ez évi munkáját a héten. A képviselők hétfőn a kormányt interpellálhatják, kedden pedig összesen huszonnyolc előterjesztés elfogadásáról dönthetnek.

2017.12.10 23:30MTI

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 11 órakor a közelmúltban elhunyt Devánszkiné Molnár Katalin volt szocialista országgyűlési képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Ezt követően hangozhatnak el az interpellációk, ezúttal egy órában, amelyeket az azonnali kérdések és a kérdések követnek további egy, valamint fél órában.

A parlament kedden 8 órától szintén napirend előtti felszólalásokkal indítja ülésnapját, amelyeket szavazások követhetnek.

A képviselők összesen 28 indítványról határoznak, köztük például az igazságszolgáltatás vezetőinek elmúlt évről szóló beszámolóiról. Ekkor fogadhatják el továbbá azt az indítványt is, amely illetékmentessé tenné a fiatalok "B" kategóriás jogosítványának megszerzéséhez nyújtott támogatást. Döntés várható a kormány legfrissebb oktatási, egészségügyi, pénzügyi és mezőgazdasági témájú módosító, pontosító javaslatairól is.

Az Országgyűlés ez évi utolsó ülése a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvényjavaslat általános vitájával érhet véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.