Adomány

Ez vajon más magyar milliárdosnak eszébe jut?

Wáberer György egymilliárd (1000 millió) forinttal segíti a szegény családokat.

2017.12.07 09:40ma.hu

Wáberer György, az ország egyik leggazdagabb embere kedden bejelentette: egymilliárd (1000 millió) forintos tőkével alapítványt hozott létre a szegény magyar gyerekek és családok megsegítésére.

A korábban fuvarozással foglalkozó üzletember kedden közölte: a Miskolci Törvényszék nyilvántartásba vette magánalapítványát, amelynek célja a hátrányos helyzetű emberek esélyegyenlőségének biztosítása anyagi eszközökkel és természetben nyújtott támogatásokkal.

Az alapítvány vagyona egymilliárd forint. Székhelye a zempléni Füzér.

Az alapítvány a beteg gyermekeket nevelő és megélhetési gondokkal küzdő családokat segíti majd, és hozzájárul tehetséges gyermekeik iskoláztatási költségeihez.

Az alapítvány ítéli oda a beteg gyermekek otthoni ápolásához szükséges eszközök beszerzési költségeit, gondoskodik a tehetséges, de nélkülöző gyermekek oktatásáról és hozzájárul a hátrányos helyzetű családok életminőségének javításához.

Lehet utána csinálni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.