Kiskorú

Nem indul eljárás a mentősöket erőszakkal vádoló lány ellen

Polgári perben vehetnek elégtételt a megvádolt mentőápolók.

2017.12.04 08:24ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, meglepő fordulat történt az erőszakkal vádolt mentőápolók ügyében.

Nem követtek el erőszakot azok a mentőápolók, akiket egy tizenöt éves lány vádolt meg egy éve – tudta meg a Blikk.

A lap szerint a rendőrség semmilyen bizonyítékot nem talált a bűncselekményre, ezért lezárta a nyomozást. A megvádolt, és egy éve felfüggesztett ápolók ügyvédje azt mondta, hogy ez volt az egyetlen logikus lépés a rendőrség részéről.

A budai gyermekotthon lakója azután vádolta meg az ápolókat az erőszakkal, hogy mentőt hívtak hozzá, ugyanis alkoholt, valamint kábítószert fogyasztott. Ha kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy nem mondott igazat az erőszakról, felelősségre vonhatják - írta néhány nappal ezelőtt a lap. Most viszont kiderült, elmarad a felelősségre vonás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Borssal közölte, mivel a korábbi eljárást bizonyítottság hiányában zárták le, hamis vád miatt nem indul eljárás a tini ügyében. Egy ügyvéd szerint a mentősök indíthatnak polgári pert személyiségi jogaik megsértése miatt, viszont mivel a lány kiskorú, csak később lesz perelhető.

A két férfi heteken belül újra munkába állhat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.