P. László

Inkább egyszemélyes cellát szeretne a Teréz körúti robbantó

P. László nem érzi jól magát cellatársai között.

2017.12.04 07:49ma.hu
hirdetés

Dr. Szikinger István, P. László védőügyvédje a Blikknek elmondta, védence nincs jó állapotban, ami a több létszámú zárka mellett, annak is köszönhető, hogy úgy érzi, zaklatják amikor különböző orvosi vizsgálatokra viszik.

Szikinger arról nem beszélhet, hogy pontosan milyen betegség miatt szorul orvosi ellátásra 24 éves védence. Reméli, hogy előbb-utóbb kivizsgálják panaszukat az illetékesek, és P. László egyszemélyes cellába kerülhet. Egyébként a vádiratra várnak, melyet még mindig nem kaptak kézhez.

P. Lászlót várhatóan nem csak előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, hanem terrorcselekmény előkészületével is meg fogja vádolni a Központi Nyomozó Főügyészség. Így a gyanúsított halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat.

Mint ismeretes 2016. szeptember 24-én este házi készítésű, repeszképző anyagokkal megnövelt hatású pokolgép robbant a Teréz körúton. P. László a merénylet másnapján álnéven e-mailt küldött laptopjáról a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen szerkezettel robbantott. Az elfogásakor lefoglalt laptop merevlemezén a nyomozó ügyészek találtak egy másik, el nem küldött levelet is, amelyben egymillió eurót akart követelni a tárcától, hogy ne kövessen el további merényleteket.
A nyomozó ügyészek biztosak bűnösségében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.