Beszólás

Kövér László a legsúlyosabb büntetést adta Szél Bernadettnek

Még a múlt héten megzavarta Németh Szilárd Fidesz-alelnök napirend előtti felszólalását Hadházy Ákossal.

2017.12.01 10:26ma.hu
Szigetváry Zsolt / MTI

Kövér László házelnök a lehető legnagyobb pénzbírságot szabta ki Szél Bernadettre, amiért az LMP frakcióvezetője Hadházy Ákossal múlt héten megzavarta

Németh Szilárd Fidesz-alelnök egyik múlt heti, napirend előtti felszólalásakor az LMP társelnökei egyszerűen odaálltak a képviselő mögé egy papírral, amelyre azt írták: "Hazudik!!!" Németh Szilárd azért kért szót, hogy reagáljon Soros György hétfőn reggel publikált válaszára, és jelezze, hogy ez bizonyítja a Soros-terv létezést.

A levezető elnök, Jakab István jelezte, hogy jelenteni fogja az esetet a házelnöknél. Kövér László pedig meghozta a döntést, amelyről Szél a Facebookon számolt be: "Kövér László újra lecsapott: rám visszaesőként a maximális büntetést szabta ki, Hadházy Ákos pedig százezer forintos levonást kapott."

Szél Bernadett azt mondta az Indexnek, hogy ez egész pontosan bruttó 432 ezer forint.

A büntetés érthető, de az összege kevésbé. Szél Bernadett azt írta: "Ma kezdeményeztük, hogy a tőlünk beszedett pénzek egy külön alapba kerüljenek, és nélkülöző családokat támogassunk belőle." Jogos, hiszen a büntetés összegét a képviselők tiszteletdíjából vonják le, vagyis a ki nem fizetett összeg ott marad az Országgyűlés költségvetésében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.