Erőszak

A bírói egyesület nem hagyta szó nélkül a bírói kart lekomcsizó fideszest

Budai Gyula az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke nem csak komcsizott, hanem gyökerezett is.

2017.11.23 06:45ma.hu

A Magyar Bírói Egyesület (MABIE) reagált Budai Gyula, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnökének keddi elszólására, amelyben minden bírót lekomcsizott.

A MABIE szerint "az elmúlt napokban a jogállamiság kereteit feszegető, a bírói függetlenséget megkérdőjelező, a bírákat, a bírói kart indokolatlanul sértő kijelentések és vélemények láttak napvilágot mértékadó politikusok nyilatkozataiban".

Ezek a gyakran megalázó, kirekesztő és elfogult kijelentések alkalmasak az igazságszolgáltatás pártatlanságának és függetlenségének csorbítására – írta a szervezet, és közleményükben arra kérték a politikusokat, hogy határolódjanak el az ilyen kijelentésektől.

Az RTL Klub szerda esti híradójában Bárándy Gergely MSZP-s képviselő elmondta, hogy szerinte ez az totális kommunistázás Orbán személyes véleménye is. Puskás Imre, a Fidesz egyik mostani szóvivője viszont azt magyarázta, hogy a Fidesznek nincs álláspontja arról, hogy minden bíró komcsi-e vagy sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.