Családtámogatás

Novák Katalin: egyre népszerűbb a csok

Ma már minden hatodik ingatlanvásárlásnál csok-ot vettek igénybe.

2017.11.21 01:30MTI

Egyre népszerűbb az családi otthonteremtési kedvezmény (csok), ma már minden hatodik ingatlanvásárlásnál csok-ot vettek igénybe - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin közölte: bár egyre nő az új ingatlan vásárlására igényelt támogatások aránya, még mindig a használt ingatlanok javára billen a mérleg. Ugyanakkor, ha a támogatások összeget veszik figyelembe, akkor az új lakásokra fordítottak többet - jegyezte meg.

Novák Katalin a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, a kormány megtéríti az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak.

Minden államilag elismert, komplex - szóbeli és írásbeli - sikeres közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát megtérítenek 34 500 forint erejéig. A támogatást online is lehet majd igényelni - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.