Semmi rejtély nincs az ügy mögött

Megérkezett a Kúria válasza Lázár Jánosnak

Bírálta a kancelláriaminiszter a bírót, miután a Kúria is kimondta, jogerős, hogy a tao is közpénz.

2017.11.17 13:21ma.hu

Baka András volt főbíró személyes sértettségét látja Lázár János miniszter amögött, hogy a Kúria kimondta, a tao-pénzek nyilvánosak A hvg.hu megkérdezte a Kúriát, mi a véleményük Lázár személyeskedő szavaival kapcsolatban, amelyre az volt a válaszuk, hogy közszereplők politikai megnyilvánulásait nem méltatják válaszra. Arra a kérdésre pedig, hogy miért pont Baka kapja a taoval kapcsolatos ügyeket, a következő választ kapták:

"Az ügyelosztási rend a Kúrián naptári évre előre meghatározott és igazodik az ítélkező tanácsok speciális szakmai ismereteihez. A Polgári Kollégium bírói tanácsai egyes jogterületekre szakosodtak, meghatározott jogterülethez tartozó ügyeket bírálnak el."

A legfelsőbb magyar bírói testület ítélete szerint ez azt jelenti, hogy ki kell adni, kiket és mennyivel támogattak a cégek. A pert indító Transparency International jogvédő szervezet komoly győzelemnek tartja a lépést az átláthatóság felé vezető úton. Orbán Viktor korábban azt mondta: a TAO támogatást közpénznek tartani kommunista beidegződés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.