Oktatás

Kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Véget ért az őszi emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időszaka, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik.

2017.11.17 00:30MTI

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat november 20. és november 24. között - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott napokon - tartják.

A szóbelik az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. Ebben az időszakban 120 érettségi vizsgabizottságot működtető középiskolában, illetve kormányhivatalban 136 vizsgabizottság előtt mintegy 5800 középszintű szóbeli vizsgát bonyolítanak le.

A bizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi eredményét.

A vizsgázó, illetve a kiskorú vizsgázó szülője a bizottság döntése ellen az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül - kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - fellebbezést nyújthat be az érettségi vizsgajelentkezést fogadó intézményen keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.