Kalóztámadás

Elraboltak egy magyart Nigéria partjainál

Egy német konténerhajót ért kalóztámadás, erről hurcoltak el embereket, köztük egy magyart is.

2017.10.25 12:05ma.hu

Kalóztámadás ért egy német konténerhajót szombat reggel, Nigéria partjainál - írja a Reuters az érintett hajózási vállalat közlésére hivatkozva.

Hat embert, köztük egy magyart is elraboltak a hajóról. Bár a hamburgi székhelyű Peter Doehle Schiffarhrts KG annyit közölt, német állímpolgárok nincsenek az elraboltak között, a Reuters hivatalos forrásokból úgy értesült, egy magyar, egy ukrán és négy Fülöp-szigeteki állampolgárt hurcoltak el a kalózok.

Az emberrablók még nem vették fel senkivel a kapcsolatot. Az áldozatok családját értesítették.

A külügy megerősítette a hírt

"A TEK válságközpontja és a Külgazdasági és Külügyminisztérium természetesen tud az esetről és foglalkozik vele. Kapcsolatban vagyunk a német és nigériai hatóságokkal" - közölte a külügyminisztérium.

Hozzátették, hogy bővebb felvilágosítást csak akkor adnak, ha ezzel nem kockáztatják az ügy sikeres befejezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.