A börtönkórhaz ellen

Érvénytelen a helyi népszavazás Berettyóújfaluban

Érvénytelen és eredménytelen a börtönkórház építése ellen vasárnap lezajlott helyi népszavazás Berettyóújfaluban.

2017.10.09 08:40MTI

Muraközi István polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a 12 342 választásra jogosult állampolgárból 3035-en éltek szavazati jogukkal, ami 24,6 százalékos részvételt jelent.

A referendumon 1953-an szavaztak arra, hogy az önkormányzat vonja vissza május 25-én hozott határozatát, amely alapján ingyenesen átadnak az államnak egy használaton kívüli, 8000 négyzetméteres területet börtönkórház megépítésére. A határozat visszavonása ellen 1068-an szavaztak.

A polgármester szerint a népszavazás eredményéből világosan látszik, hogy a berettyóújfalui emberek elfogadták a képviselő-testület korábbi döntését, tehát elbukott a beruházás megakadályozására tett kísérlet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.