Időközi választás

Halász István lett Kunbaja polgármestere

A szavazóköri jegyzékben 1316 választópolgár szerepelt, közülük 895-en jelentek meg a két szavazókörben.

2017.10.09 07:30MTI
hirdetés

A független Halász Istvánt választották a Bács-Kiskun megyei Kunbaja polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson - közölte az MTI-vel a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

Pozsgainé Juhász Ildikó elmondta: Halász István 525 szavazatot szerzett, a további három független jelöltre, Szabó Erikára 351-en, Szabó Józsefre 6-an, míg Latinyák Istvánra 4-en voksoltak. A Magyar Munkáspárt színeiben induló Kalapos Mária nem kapott szavazatot, 9 voks pedig érvénytelen volt.

A szavazóköri jegyzékben 1316 választópolgár szerepelt, közülük 895-en jelentek meg a két szavazókörben.

Halász István korábban már volt Kunbaja polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért, de akkor a szavazatok nem egészen 37 százalékát sikerült megszereznie szemben Franzné Lakner Évával, aki a voksok mintegy 48 százalékával lett a település vezetője.

Kunbaján azért tartottak időközi választást, mert a második mandátumát töltő polgármester, Franzné Lakner Éva (Fidesz-KDNP) június 15-ével lemondott tisztségéről. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, a személyét ért támadások és a döntését megelőző időszak eseményei hatására határozott úgy, hogy a közélet helyett a jövőben inkább a családjával töltene több időt. Döntésének okait nem részletezte.

Franzné Lakner Éva és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.