Időközi választás

Polgármestert választanak vasárnap Kunbaján

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Bács-Kiskun megyei Kunbaján, mert a település korábbi vezetője júniusban lemondott tisztségéről.

2017.10.03 22:30MTI

Pozsgainé Juhász Ildikó, a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért öten indulnak: Kalapos Mária a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, valamint Halász István, Szabó József, Szabó Erika és Latinyák István függetlenként.

A jelöltek közül Halász István már volt korábban Kunbaja polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért.

A választásra jogosult mintegy 1300 helyi lakos vasárnap reggel hattól este hét óráig két helyen, a Szivárvány Szociális Szolgáltató Központban és az Összefogás Közösségi Házban szavazhat.

A jegyző emlékeztetett: az eddigi polgármester, Franzné Lakner Éva (Fidesz-KDNP) második ciklusát töltötte a település élén.

A polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy június 15-ével lemond tisztségéről. Azt írta, a személyét ért támadások és a döntését megelőző időszak eseményei hatására határozott úgy, hogy a közélet helyett a jövőben inkább a családjával töltene több időt. Döntésének okait nem részletezte. Az időközi választásokig a polgármesteri feladatokat Patocskai Tibor (Fidesz-KDNP) alpolgármester vette át.

A polgármester és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.