Ítélet

18 évet kapott az idős férfi gyilkosa

Két évvel ezelőtt Arlón olyan súlyosan bántalmazott egy idősebb embert, hogy az a helyszínen meghalt.

2017.09.26 16:42MTI

Tizennyolc év fegyházra ítélt a Miskolci Törvényszék kedden, első fokon egy férfit, aki két évvel ezelőtt Arlón olyan súlyosan bántalmazott egy idősebb embert, hogy az a helyszínen meghalt - közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott 2015. szeptember 27-én az arlói búcsú után a helyi italboltban italozott, ugyanott, ahol a későbbi áldozat, a 67 éves férfi is. Amikor utóbbi este távozni akart a kocsmából, a vádlott felajánlotta neki a segítségét.

Útközben a sértett szidalmazta, vitatkozni kezdtek, a vádlott erre ellökte az idősebb férfit, aki hanyatt a földre esett. A fiatalember ekkor többször megrúgta a fejét, kétszer az arcára, háromszor pedig a nyakára taposott, majd elhagyta a helyszínt. A sértett a helyszínen meghalt, a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A vádlott később visszament a helyszínre, ahol a rendőrök elfogták.

A férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Miskolci Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három napon belül nyilatkozik az esetleges fellebbezésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.