Oktatás

Súlyos a tanárhiány

Akkora problémát okoz a tanárhiány, hogy van, ahol már bármilyen szakos tanárt keresnek. Máshol a gyerekek felhívásban ígérik, hogy tanulni fognak, csak legyen elég angoltanáruk.

2017.09.23 04:37ma.hu

A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem csoda, hogy több ezren hagyták el a pályát az elmúlt évekhez képest. A pedagógusok szakmai önállósága megszűnt, nincsenek se megbecsülve, se megfizetve, a munkájuk pedig a helyettesítések miatt sokkal több. Korábban a Klebelsberg Központ úgy nyilatkozott, hogy a tanárhiány problémáját helyettesítésekkel és túlórapénzzel átmenetileg orvosolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.