Ítélet

Hét évet kapott a rokonaira támadó törökszentmiklósi férfi

Jogerősen hét év börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy törökszentmiklósi férfit, aki életveszélyesen megsebesítette élettársát és több más rokonára is rátámadt.

2017.09.19 13:44MTI

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés és kísérlete bűntettében mondta ki bűnösnek az ötvenéves vádlottat.

A férfi és élettársa 2013 decemberében Törökszentmiklóson lakott egy családi házban. Kapcsolatuk a vádlott italozó életmódja és hűtlensége miatt nem volt zavartalan. December 8-án a férfi egész nap folyamatosan ivott, több nőismerősével házibulit tartott, ezen élettársa felháborodott, elhagyta az otthonukat és az éjszakát felnőtt gyermekük lakásában töltötte.

A vádlott másnap is folytatta az ivást, bevett több szemet az élettársának felírt antidepresszánsból, majd amikor az asszony még délután sem tért haza, késeket vett magához és a fia házához ment. Indulás előtt a házban még felgyújtott egy ágyat.

A fia lakásába lépve a férfi veszekedni kezdett az élettársával, majd egy konyhakéssel hússzor megszúrta, majd az életveszélyesen megsebesített, vérző sértettet hátrahagyva elmenekült. Az asszonyhoz mentőt hívtak, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A vádlott folytatta ámokfutását: a testvéréhez ment, ott előbb késsel a fivérére, majd az egyik saját fiára támadt, de nekik sikerült kivédeniük a szúrásokat. A fia egy időre meg tudta nyugtatni a férfit, a késeket is elvette tőle. A vádlott azonban újra indulatba jött, amikor a másik testvére és egy másik fia is megérkezett, és kérdőre vonták a történtek miatt. Elővett egy elrejtett kést, és azzal támadt a férfiakra, akik elmenekültek.

A férfi végül meggyújtott egy ágyat, majd elhagyta a helyszínt. A rendőrök este fogták el.

A táblabíróság enyhítette a férfira első fokon több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt kiszabott 13 év fegyházbüntetést, mivel az eset összes körülményét figyelembe véve úgy látta, az ölési szándék nem bizonyítható egyértelműen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.