Önkormányzat

Új passzív bérház épül Angyalföldön

Az ötemeletes épületben 23, jellemzően egy- és kétszobás lakás lesz, az első emeleten két lakást mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki.

2017.09.15 02:30MTI

Új bérház épül környezettudatos technológiával a XIII. kerületi Kartács utcában, az épület tartószerkezete már elkészült - tájékoztatta a kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Az ötemeletes épületben 23, jellemzően egy- és kétszobás lakás lesz, az első emeleten két lakást mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki. Az önkormányzati lakóépület kivitelezési munkálatai 2018 elejére fejeződnek be, a beruházás költsége mintegy 780 millió forint.

A közlemény idézte Tóth József (MSZP) polgármestert, aki szerint a beruházás megfelel az úgynevezett passzívház kritériumainak. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a fűtés levegő-víz hőszivattyús rendszerrel működik, a melegvíz-ellátás pedig központi kondenzációs gázkazánnal, amely indokolt esetben a fűtésre is rásegít. A lakásokban egyedi szellőző berendezés biztosítja majd a friss levegőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.