Jog

Terrorizmussal is meggyanúsíthatják a Teréz körúti robbantót

Várhatóan terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítják a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.

2017.08.25 07:33MTI

Amennyiben P. Lászlót elítéli a bíróság, húsz év helyett akár életfogytiglan tartó büntetést is kaphat - írja a pénteki Magyar Idők.

A napilap cikke szerint a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pénteken folytatja a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának kihallgatását.

Szikinger István ügyvéd a lap érdeklődésére elismerte, hogy védencét folytatólagos kihallgatásra idézték, azonban annak tartalmáról – mint mondta – nem tud beszámolni. Simon Richárd, a KNYF helyettes szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést.

P. Lászlót eddig előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították. A 24 éves férfi idén február 18-án beismerte, hogy tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút-Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőr párosra, amelynek nőtagját életveszélyesen, férfi tagját súlyosan megsebesítette. A rendőrök nyolc hónap után, idén júniusban álltak újra szolgálatba.

P. László beismerő vallomása során részletesen beszámolt az előkészületekről, így arról is, hogy az interneten talált leírás alapján állította össze először a robbanóanyagot, majd készítette el a pokolgépet, amelyet ki is próbált. A tűzszerészek fel nem használt robbanóanyagot találták elfogása után a nem sokkal korábban vásárolt présházban, ahol a gyanúsított kísérletezett.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a terrorcselekmény előkészületének bizonyítását a lefoglalt robbanóanyag és további pokolgépek készítéséhez felhasználható elektronikus alkatrészek alapozhatják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.