Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van

Megdőlt a hidegrekord: reggel 2,6 fok volt Zabaron

Hideg volt a reggel, Zabaron 2,6 fokig hűlt a levegő, ezzel új minimum-hőmérsékleti rekord született.

2017.08.24 11:13ma.hu

Az újabb hőségperiódus előtt az időjárásunkat meghatározó hűvösebb levegő átmenetileg nyugalomba került a Kárpát-medence fölött - írja a Met.hu.

Éjszakára jelentősen mérséklődött a légmozgás, több helyen fordultak elő szélcsendes időszakok is. Az erős éjszakai lehűléshez hozzájárult még az is, hogy a nappali gomolyfelhő képződést követően (amely az északkeleti, keleti országrészben volt erőteljesebb) nagy területen kiderült az ég.

Az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld hidegre érzékeny tájain helyenként 5 fok alá süllyedt a hőmérséklet. A leghidegebb Zabaron volt, ott hajnalban 2,6 fokot mértünk, amellyel új országos minimum hőmérsékleti rekord született.

Ez egy fokkal alacsonyabb Borsodnádasd 1976-ban regisztrált 3,6 fokos napi minimum hőmérsékleti rekordjánál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.